В Україні відчутний брак потужностей для зберігання фруктів
В Україні виробляється 2 млн тонн фруктів, проте зберігальні потужності становлять всього 250 тис. тонн.
Для експорту треба подбати не лише про сучасні технології зберігання, але й сортування та пакування, зазначив голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.
«В Україні виробляється 2 млн тонн фруктів, проте зберігальні потужності становлять всього-на-всього 250 тисяч тонн, при цьому тільки 70 тис. тонн цих обсягів забезпечені технологією регульованого газового середовища. Решта оснащені звичайним холодильним обладнанням, або й взагалі його не мають, – наголосив Дмитро Крошка. – Така ситуація впливає, в першу чергу, на тривалість зберігання. А тому навесні, коли починається потепління, більшість сховищ доводиться розкривати, а продукцію кудись дівати».
В «Укрсадпромі» наголошують на важливості сортування і пакування продукції.
«Якщо ми хочемо завойовувати зовнішні ринки, то маємо подбати не лише про сучасні технології зберігання, але й сортування та пакування – все в комплексі. Бо нема сенсу в регульованому газовому середовищі, якщо ми не знаємо, як доставити продукцію свіжою і високоякісною, скажімо, в Індонезію чи Лівію, де торік відкрилися для нас нові ринки», – вважає голова «Укрсадпрому».
Додати коментар