Овочі-Ягоди-Сад

В Україні дешевшають овочі

В Україні дешевшають овочі

 

За даними «Інфо-Шувар», на майданчику для торгівлі з автомобілів на ОРСП «Шувар» лише протягом останніх вихідних ціни на моркву знизилися на 5%, на буряк — на 4%, цибулю — на 7%, а капуста подешевшала відразу на 15%. Картопля порівняно з минулим тижнем також подешевшала на 6%.

Слід зазначити, що торік ціни на овочі «борщового набору» протягом усього листопада майже не змінювалися. Ціни на «борщовий набір» на початку листопада 2015-го були майже у 2–3 рази вищими, ніж цьогоріч. Найменшу розбіжність у торішніх і теперішніх цінах зафіксовано по картоплі — проти 2015 року подешевшала лише на 30%.

«Таке зниження ціни на овочі „борщового набору” проти минулого року пов’язано зі зростанням виробництва на тлі обмежених можливостей для експорту українських овочів. Ситуація також ускладнюється тим, що в порівнянні з іншими врожайними сезонами цього року внутрішнє споживання набагато нижче через анексію Криму й окупацію частини територій Донбасу. Саме тому тиск на ціни досить істотні», — коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

За даними «Інфо-Шувар», станом на 7 листопада 2016-го на ОРСП «Шувар» сформувалися такі оптові ціни на «борщовий набір»:

• морква — 2,3–2,5 грн/кг (0,08–0,09 євро/кг);
• буряк столовий — 2,0–2,4 грн/кг (0,07–0,08 євро/кг);
• цибуля — 2,8–3,5 грн/кг (0,10–0,12 євро/кг);
• капуста білокачанна — 2,0–2,5 грн/кг (0,07–0,08 євро/кг);
• картопля — 2,8–3,0 грн/кг (0,09–0,10 євро/кг).

УкрАгроКонсалт

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!