Урожай овочів у 2023 році був на 10% вищий
У 2023 році українські сільгосппідприємства збільшили виробництво овочів до майже 8,3 млн тонн, що на 10% більше, ніж у 2022 році (7,5 млн тонн). Картоплі було зібрано 21,3 млн тонн, що на 2% більше, ніж у попередньому році.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
За даними відомства, виробництво білоголової капусти зросло на 3,3% і склало 1,58 млн тонн.
Найбільше зросло виробництво пекінської капусти – на 125%, до 6,2 тис. тонн.
Моркви було зібрано 844,4 тис. тонн, що на 12,8% більше, а столових буряків — 777,7 тис. тонн (+2,2%).
Цибулю виробили на 9,8% більше, склавши 889 тис. тонн.
Проте урожай часнику впав на 1,4%, становлячи 186,4 тис. тонн.
Урожай томатів виріс на 33,9% і склав 1,68 млн тонн. Виробництво огірків збільшилося на 5,9%, досягнувши 874,3 тис. тонн, а баклажанів – на 7,7%, склавши 32,7 тис. тонн. Гарбузів зібрано на 2,3% більше – 563,8 тис. тонн, в той час, як урожай кабачків залишився на рівні попереднього року, близько 550 тис. тонн.
Виробництво цукрової кукурудзи зросло на 53,6%, до 74,7 тис. тонн, а хріну — удвічі, до 310 тонн.
Кавуни показали зростання на 5,5%, склавши 215,7 тис. тонн, у той час, як виробництво динь знизилося на 13,2%, до 58,9 тис. тонн.
Читайте також: Овочі подорожчали менше, ніж інші продукти Великоднього кошика