Українським сортом груші зацікавилися європейські виробники

Фермерське господарство «Макосад» (Чернівецька область) планує збільшувати виробництво груші сорту Яблунівська.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Владислав Макаренко, співвласник господарства.
За його словами, сортом Яблунівська все більше цікавляться навіть європейські виробники.
«Можна сказати, це сорт української селекції, який вийшов у люди, – зазначив фермер. – Інші просто не пішли. Споживач внутрішнього ринку готовий платити за Яблунівську у півтора рази дорожче, ніж за більш розкручену Ноябрьську».
Сорт Яблунівська схрещений з сортів Абат Фетель і Деканка дю Коміс, а тим часом виробництво Абат Фетель дуже сильно скорочується у Європі, особливо в Італії, і на світовому ринку виникає досить гострий дефіцит цього сорту. На сорт зберігається сталий попит завдяки високій якості, на рівні з Конференцією.
Читайте також: Вітчизняної груші не вистачає до травня, фермер збільшує сад