Овочі-Ягоди-Сад

Український часник продають в Японії

Український часник продають в Японії

Часник Любаша з України експортують до Японії. І, можливо, будуть постачати й інші овочі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.

«Японська компанія m.V.m. Shoji Co. Ltd з Кобе розпочала (і дуже успішно) імпорт українського часнику в Японію. Сьогодні ми зустрілись у Посольстві обговорити які ще овочі з України можуть бути цікавими японським споживачам, враховуючи складну логістику. Але ми щось придумаємо», – пообіцяв посол. 

«Дбайливо вирощений українськими фермерами часник прибув до Японії літаком», – йдеться в описі товару в мережі онлайнторгівлі Rakuten.

Уточнюють, що представлено сорт Любаша, виведений Іваном Захаренком.

«Україна – сільськогосподарська держава, відома своїми родючими чорноземами, і тут особливо популярно вирощування часнику. Цей часниковий проєкт був запущений два роки тому в рамках підтримки України та мав на меті забезпечити найвищу якість для японських клієнтів, долаючи труднощі воєнного часу.

Скуштуйте цей часник, наповнений благословенням української землі та стараннями місцевих фермерів», – запрошують японські продавці.

Додають, що часник для Японії виростили брати зі села біля Києва, які отримували інструкції з вирощування від пана Івана. (Також на колажі містяться фігури двох «братів» на тлі мішків з часником. На зображеній карті виділена Черкаська область).

На інших етикетках стверджується, що часник вирощений Іваном Захаренком.

В інтернетмагазині Rakuten товар вже розпроданий.

У соціяльній мережі Х (Twitter) українські користувачі додають, що український часник також продається в елітних супермаркетах Kanto i Kansai.

Читайте також: Українське вино продають в Японії по $30 за пляшку