Український часник продають в Японії
Часник Любаша з України експортують до Японії. І, можливо, будуть постачати й інші овочі.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.
«Японська компанія m.V.m. Shoji Co. Ltd з Кобе розпочала (і дуже успішно) імпорт українського часнику в Японію. Сьогодні ми зустрілись у Посольстві обговорити які ще овочі з України можуть бути цікавими японським споживачам, враховуючи складну логістику. Але ми щось придумаємо», – пообіцяв посол.
«Дбайливо вирощений українськими фермерами часник прибув до Японії літаком», – йдеться в описі товару в мережі онлайнторгівлі Rakuten.
Уточнюють, що представлено сорт Любаша, виведений Іваном Захаренком.
«Україна – сільськогосподарська держава, відома своїми родючими чорноземами, і тут особливо популярно вирощування часнику. Цей часниковий проєкт був запущений два роки тому в рамках підтримки України та мав на меті забезпечити найвищу якість для японських клієнтів, долаючи труднощі воєнного часу.
Скуштуйте цей часник, наповнений благословенням української землі та стараннями місцевих фермерів», – запрошують японські продавці.
Додають, що часник для Японії виростили брати зі села біля Києва, які отримували інструкції з вирощування від пана Івана. (Також на колажі містяться фігури двох «братів» на тлі мішків з часником. На зображеній карті виділена Черкаська область).
На інших етикетках стверджується, що часник вирощений Іваном Захаренком.
В інтернетмагазині Rakuten товар вже розпроданий.
У соціяльній мережі Х (Twitter) українські користувачі додають, що український часник також продається в елітних супермаркетах Kanto i Kansai.
Читайте також: Українське вино продають в Японії по $30 за пляшку