Українські ягідники вивчали досвід «малинової мекки» Сербії
З 2 по 4 грудня українські виробники та переробники ягід відвідали Сербію, щоб ознайомитися з однією з найпотужніших у світі систем вирощування та заморожування малини. Учасники бізнес-туру вивчали повний виробничий ланцюг, від поля до шокової заморозки, проводили обмін досвідом із прямими конкурентами та отримували інформацію про реальні цифри й технологічні рішення.
Про це повідомляє Асоціація «Ягідництво України».
Бізнес-тур було організовано Асоціацією за підтримки Швейцарської програми просування імпорту (SIPPO), яку впроваджує Швейцарська фундація технічного співробітництва з розвитку «Cвісконтакт» (Swisscontact).
«Ми щиро вдячні нашим партнерам за надану можливість для наших переробників почерпнути новий досвід на прикладі практичних кейсів. Для українських виробників і переробників це можливість не копіювати, а усвідомлено адаптувати рішення, які працюють у конкурентному середовищі, та підвищувати ефективність власного бізнесу», — зазначила Любов Білобрух, виконавча директорка Асоціації «Ягідництво України». Вона також висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю із швейцарськими партнерами в рамках програми SIPPO.
Читайте також: Окупність проєкту малини у тунелі на практиці – не менше 4-5 сезонів, – експерт