Українські вчені займаються селекцією сортів винограду, які зменшують пострадіаційні ускладнення
До 1 грудня 2020 року в Україні буде продовжено селекційну роботу зі створення нових сортів винограду з підвищеним вмістом поліфенольних сполук для споживання з лікувально-профілактичною метою.
Таке рішення ухвалила президія Національної аграрної академії України.
Вивчення ролі поліфенолів винограду у вирішенні проблем пострадіаційних ускладнень дуже важливо для країн, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, підкреслив директор Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова» В’ячеслав Власов.
Також до кінця 2019 року вчені Інституту виноградарства і виноробства здійснюватимуть пошукові дослідження щодо потенціалу малих виновиробників для розвитку енотуризму (ознайомлення із технологіями, проживання в екологічно чистих регіонах та споживання екологічно чистого винограду і вина) як чинника покращення стану ампело- та енотерапії в Україні.
Додати коментар