Овочі-Ягоди-Сад

Українські вчені займаються селекцією сортів винограду, які зменшують пострадіаційні ускладнення

Українські вчені займаються селекцією сортів винограду, які зменшують пострадіаційні ускладнення

До 1 грудня 2020 року в Україні буде продовжено селекційну роботу зі створення нових сортів винограду з підвищеним вмістом поліфенольних сполук для споживання з лікувально-профілактичною метою.

Таке рішення ухвалила президія Національної аграрної академії України.

Вивчення ролі поліфенолів винограду у вирішенні проблем пострадіаційних ускладнень дуже важливо для країн, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, підкреслив директор Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є.Таїрова» В’ячеслав Власов.

Також до кінця 2019 року вчені Інституту виноградарства і виноробства здійснюватимуть пошукові дослідження щодо потенціалу малих виновиробників для розвитку енотуризму (ознайомлення із технологіями, проживання в екологічно чистих регіонах та споживання екологічно чистого винограду і вина) як чинника покращення стану ампело- та енотерапії в Україні.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!