Українські огірки експортують до Угорщини і Німеччини

Зараз в Україні працюють кілька експортних проєктів, за одним з яких вітчизняний огірок йде до Угорщини і Німеччини. Німці мають великі традиції з переробки огірка, і українські виробники завжди є у базі тамтешніх консервних заводів.
Про це в ринковому огляді журналу «Плантатор» розповів Володимир Лихолай, директор компанії «Нунемс Україна».
За словами експерта, свіжий ринок огірка в Україні досить потужний, проте він не дає повноцінно розвиватись ринку переробної продукції.
«Коли огірка мало через хвороби, або неврожайний рік, на свіжому ринку висока ціна перетягує весь обсяг туди, – пояснив він. – Коли ціни низькі – переробна галузь не може прийняти всі обсяги. Тому постійно виникає питання, чи є огірок рентабельною культурою і чи доцільно його вирощувати. Одночасно є країни, які готові забрати наш огірок, імпортують його – і це одна з можливостей для України».
Читайте також: Овочівник спрогнозував перевиробництво «борщового набору»