Українці їдять фруктів 60-65% від норми
Жителі України їдять лише 60-65 % від раціональних норм споживання. Це пояснюється низькою купівельною спроможністю населення.
Про це йдеться в дослідженні Інституту аграрної економіки, повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
Ринок плодів і ягід впродовж тривалого періоду обумовлений низькою купівельною спроможністю населення, пояснює цю статистику експерт інституту Інна Сало.
Одночасно в України слабкі позиції на світовому ринку плодів і ягід – експортні поставки у виробництві становлять лише до 10 %, тоді як імпортні – до 50 %.
Нагадаємо, разом з тим Україна у 2020 році увійшла до трійки країн з найбільшим споживанням картоплі. Перше місце в цьому переліку посіла Білорусь (608 кг на особу), друге – Бельгія (522 кг на особу) та третє – Україна (474 кг на особу).
Читайте також: Для сучасного споживача фруктів важлива не ціна, а якість — експерт