Україна за споживанням черешні належить до елітного клубу держав
Обсяги власного виробництва черешні дають населенню Україні можливість споживати її на рівні науково обґрунтованої норми річного споживання на одну особу – 2 кг.
Про це в журналу «Садівницвто по-українськи» розповіла Олена Кіщак, завідувачка селекційно-технологічного відділу Інституту садівництва НААН.
«У світі таку розкіш дозволяє собі лише населення Туреччини, Румунії, Греції, Узбекистану, Ірану, Сирії та Італії, і Україна належить до цього елітного клубу самодостатніх держав», – сказала експертка.
За даними ФАО, у 2019 році рівень споживання черешні в Україні становив 66,4 тис. тонн, тоді як її валове виробництво складало 68,6 тис. тонн. Тобто обсяги виробництва плодів перевищують рівень їхнього споживання.
Читайте також: З тріском пролетіти