У Європі очікують більший врожай груш на півночі, і менший – на півдні
Європейський урожай груш на 12% більший, ніж у минулому році, але все ще залишається на 4% нижче середньорічного періоду між 2015 і 2018 роками. Нідерланди, Бельгія та Франція, відзначають або стабільність обсягів, або зростання, тоді як країни Південної Європи звіту про падіння виробництва. У США спостерігається незначне збільшення обсягу та зростання частки органічних груш.
Про це повідомляє FreshPlaza.
У Нідерландах та Бельгії збирання урожаю Конференції закінчилося,обсяги відповідають попередньо прогнозованим прогнозам. У Нідерландах розміри плодів більші, а в Бельгії – менші, ніж звичайно. При цьому розмір компенсується більшим урожаєм.
У Німеччині розширюють власне виробництво груш. При цьому на оптовому ринку цієї країни домінують італійські груші. Зустрічаються також поставки з Туреччини та Іспанії.
За прогнозами Італії, європейське виробництво груш становить 2199 тис. тонн; збільшення на 12% порівняно з 2019 роком, який був особливо поганим роком. Однак виробництво все ще менше (-4%), ніж у середньому за 2015-2018 роки. Це пов’язано з серйозними пошкодженнями погоди в деяких виробничих районах, а саме в результаті весняних заморозків, дощу під час цвітіння та граду під час росту плодів. Прогнозується, що Італія цього року виростить менше груш, ніж за середній рік – 500-550 тис. тонн. Тоді як середнє виробництво в період 2015-2018 рр. становило близько 730 тис. тонн. Це падіння пояснюють весняними холодами та впливом альтернаріозу. Коричневий мармуровий клоп завдав меншої шкоди, ніж у 2019 році.
Органічне виробництво в Італії розвинулося в останні роки і зараз становить 5-6 відсотків від загального обсягу, або близько 40 тис. тонн.
Прогнозується, що в Іспанії через сильні зливи навесні, виробництво груш впаде на 4-5% залежно від сорту. Очікується обсяг близько 300 тис. тонн.
Читайте також: У ЕС очікують середній за три роки врожай груш