У В'єтнамі вивели суперсолодку кукурудзу, яку можна їсти сирою
Група в’єтнамських вчених створила сорт цукрової кукурудзи, який можна їсти в сирому вигляді без будь-якої обробки.
Про це повідомляє VnExpress.
Нгуєн Ван Ха з Інституту дослідження та розвитку рослин В’єтнаму Національного університету сільського господарства сказав, що сорт SSW18 має високий вміст води та низький вміст крохмалю.
У сирому вигляді його смак схожий на стиглі фрукти, зазначив він.
У порівнянні зі звичайною кукурудзою з рівнем солодкості 12-150 Brix, новий сорт має рівень солодкості 180 Brix.
Новий сорт був створений шляхом селекції та без генетичних змін. Завдяки низькому вмісту крохмалю кукурудзу можна їсти без варіння і без смаку «сирою».
Сорти кукурудзи, яку можна їсти безпосередньо, стали популярною в усьому світі.
«Крім зручності, відсутність процесу варіння може зберегти в кукурудзі певні поживні речовини, наприклад вітаміни або амінокислоти», – зауважив Нгуєн Ван Ха.
Урожай SSW18 достигає за 70-80 днів. Новий сорт дає близько 10-12 т/га зерна.
Читайте також: В Україні створили гібрид органічної солодкої кукурудзи