Овочі-Ягоди-Сад

У Великобританії взимку виростили солодкий сорт японської полуниці

У Великобританії взимку виростили солодкий сорт японської полуниці

У грудні компанія New Forest Fruit у Великобританії виростила полуницю з індексом цукрів Brix 10 завдяки японським сортам та досвічуванню. Навіть імпортна полуниця в цей час має Brix 6-8.

Про це повідомляє HortiDaily.

Британський фермер Сенді Бут використовував насіння полуниці від японської компанії Miyoshi. Сезон японської полуниці триває з грудня по червень, решта року занадто спекотна для її вирощування. В Японії є 45 різних регіонів, кожен з яких вирощує свої сорти. Вони сильно відрізняються за солодкістю та текстурою. Японія лише почала експортувати насіння полуниці близько 5 років тому.

«Після того, як ми спробували полуницю у Fruit Logistica, ми привезли трохи насіння та посіяли достатньо для кількох тисяч рослин, і перший урожай був чудовим, але міг бути кращим, — пояснив Сенді Бут. – Ми подивилися на рівні освітленості. Японія розташована на тій же широті, що й Англія, але рівні освітлення дуже різні. Англія має в середньому 250 моль на рік, а Японія — 900. Нам довелося компенсувати різницю за допомогою освітлення. Ми пішли на  авантюру і посадили 100 тис. рослин наступного сезону».

Компанія New Forest Fruits поставила першу зимову полуницю Sainsbury’s у грудні 2024 року, і це виглядає багатообіцяюче. «Ми сприймаємо це як подорож і продовжуватимемо вивчати більше про вирощування цих сортів, іноді через помилки. Ми дивимось на освітлення, а також на поживність субстратів і продовжуватимемо вдосконалюватися».

Середній показник Brix імпортної зимової полуниці становить 6-8, а японських сортів New Forest Fruit – 10.
Сезон зимової полуниці триватиме з грудня по травень, це не тільки означає, що компанія New Forest Fruits може запропонувати полуницю преміум-класу, коли її на ринку небагато, але це також означає, що вони мають дуже мало простоїв і можуть зберегти свій ключовий персонал в роботі цілий рік.

Читайте також: Вирощування полуниці в офісі покращує спілкування співробітників