У США з яблучних відходів зроблять закуски
Вчені з Корнельського університету в США досліджують способи утилізації яблучних відходів, перетворюючи їх на закуски і крупи.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Приблизно ⅓ яблук, вирощуваних в США, використовується для переробки. В середньому на штат Нью-Йорк виробляє близько 240 тис. тонн яблук, які йдуть на переробку, в результаті чого виходить близько 80 тис. тонн відходів, які не мають економічної цінності і забруднюють навколишнє середовище.
Розробки дослідників Корнельського університету спрямовані на можливість перетворювати виробничі фруктові відходи в легкі закуски і крупи.
«Яблучні відходи є хорошим джерелом енергії і харчування, тому ідея полягає в тому, як перетворити його на щось дуже привабливе і їстівне, щоб споживачі були готові це придбати», – сказав професор технології виробництва харчових продуктів в Коледжі сільського господарства і наук про життя, Сайед Різві.
Команда дослідників робить ставку на індустрію закусок. За словами Різві, діти отримують близько чверті калорій від перекусів.
Проект уже отримав гранти в розмірі $ 540 тис. від Фонду досліджень в області харчових продуктів і сільського господарства, а також від Нью-Йоркської яблучної асоціації. Інвестиції в розмірі понад $ 1 млн допоможуть в розробці технологій для збереження якостей відходів і перетворення його в їстівні продукти з високим вмістом поживних речовин.
Читайте також:«Вітмарк-Україна» розширив лінійку 100% соків