У Нідерландах закуповувати органічні овочі в сезон дешевші, ніж звичайні
Заклади громадського харчування, які обслуговують державні установи, можуть зменшити витрати,переходячи на органічні овочі, особливо якщо робити це в сезон. Згідно з дослідженням CE Delft, перехід на 15% органічної продукції може навіть знизити загальні витрати.
Про це повідомляє Groenten&Fruit.
Дослідження показало, що органічні баклажани, морква, цвітна капуста, огірки та помідори, закуплені в сезон, можуть бути дешевшими за звичайні варіанти. Для фруктів, таких як яблука та груші, можливе майже повне заміщення на органічні без значного зростання цін.
Згідно з висновками CE Delft, до 2027 року державні заклади можуть збільшити частку органічної продукції до 25% без істотного підвищення витрат, особливо зосереджуючись на сезонних продуктах.
Читайте також: Нідерландські тепличники прагнуть відмовитися від хімікатів до 2026 року