У Миколаївській області виростили гарбузи, що зберігаються 3 роки
Восковий гарбуз бенінказа Benincasa hispida, який може зберігатися до трьох років, почали вирощувати у в ФГ «Колос» з Миколаївської області. Фермер Олексій Нестеров привіз насіння з Китаю.
Про це повідомляє Agri-gator.
Тривалий термін зберігання гарбуза обумовлений товстим шаром воску, який вкриває цей плід.
Гарбуз бенінказа фермер вирощував в Україні з розсади.
«Я висадив насіння на початку квітня на розсаду, і ще у відкритий грунт на початку травня на глибину 2-3 см. Перед цим замочив насіння на дві доби у воді кімнатної температури. Потім на початку червня висадив розсаду у відкритий грунт. Схема посіву (посадки): в ряду 70-100 см, між рядами 70-100 см», – розповів Олексій Нестеров.
Над грядками поставив опори, як для огірків.
На одній рослині залишали не більше 4 гарбузин, інакше вони можуть повністю не визріти. Як тільки бенінказа почала наливатися, плоди обв’язали і прив’язали до горизонтальної перекладини, щоб вони не відірвалися. Гарбузи мають продовгувату форму, довжиною 20-60 см і масою близько 5-15 кг.
«М’якоть плоду відрізняється від звичного нам українського гарбуза: у бенінкази вона молочно-біла, солодка й дуже запашна. Плоди смачні як і повністю дозрілі, так і в недостиглому вигляді», – розповів фермер.
За його словами, гарбуз можна варити, тушкувати, використовувати для приготування супів, смузі, консервувати, зацукровувати, він смачний в будь-якому вигляді.
Читайте також:Українські гарбузи постачатимуть в ЄС