У Китаї виводять найжаростійкіші огірки
Група генетики та селекції овочів гарбузових Інституту овочів та квітів Китайської академії сільськогосподарських наук досягла значного прогресу в термостійкості огірка. Після перевірки отриманих різновидів 17 з 88 зразків огірка були ідентифіковані як високожаростійкі.
Про це повідомляє Chinese Academy of Agricultural Sciences.
За допомогою повногеномного дослідження асоціацій було виявлено п’ять локусів, пов’язаних із жаростійкістю, та ідентифіковано п’ять генів-кандидатів, які відповідають за реакцію на тепловий стрес у огірка.
Статтю дослідників опубліковано в журналі Horticultural Plant Journal під заголовком «Загальногеномне дослідження асоціації ідентифікує гени-кандидати, які відповідають за жаростійкість у дорослих рослин огірка (Cucumis sativus L.)».
Читайте також: Гібриди огірків підбирають під умови теплиць