У Китаї вивели нові сорти яблук з червоним м’якушем
Команда професора професора Сюесена Чена з Шаньдунського аграрного університету отримала національну премію Ктаю за винаходи у створенні високоякісної та високоефективної технології виведення нових сортів яблук, повідомляє Produce Report.
Дослідники використали місцеві дикі яблуні та сорт Ред Фуджі, щоб розкрити молекулярний механізм створення яблука з високим вмістом флавоноїдів, і створили зародкову плазму яблук з високим вмістом флавоноїдів CSR6R6.
Вони також використовували CSR6R6 з сортів Гала, Фуджі та інших сортів як батьківських форм та вивели 4 нових сорти яблук з червоною м’якоттю Xinghong, Fuhong, Meihong та Manhong.
Ці нові сорти мають яскраво-червону шкірку, червоний м’якуш з кисло-солодким смаком.
Очікується, що вони заповнять прогалину в асортименті червоних яблук в азіатських країнах.
Під час селекції яблук з червоним м’якушем команда Чен Сюесена також винайшла унікальний метод селекції, завдяки якому скоротили період селекційного роботи з 20 років до 15 років.
Ці нові сорти яблук мають кисло-солодкий смак, проте Чен Сюесен стверджує, що яблука Meihong, які вони ще назвали Sweet Red з більш високим вмістом цукру і майже без кислинки.
Очікується, що через три-чотири роки ці нові сорти яблук будуть офіційно представлені на азіатському ринку.
Читайте також: Експортер перелічив сорти яблук, які варто вирощувати