Овочі-Ягоди-Сад

Тепличну редиску в Ужгороді продають у 5-6 разів дорожче, ніж торік

Тепличну редиску в Ужгороді продають у 5-6 разів дорожче, ніж торік

Нині на Закарпатті триває пік урожаю тепличної редиски. Цей коренеплід продають по 13-15 грн за пучок, тоді як минулого року, через локдаун, був історичний мінімум цін – 2.5 грн за пучок.

Про це повідомляє 0312.

«Збуваємо гуртом редиску. У Мукачеві й Ужгороді. В один мішок складаємо двадцять – двадцять п’ять пучків митої редиски.  Здаю по 9 гривень за пучок», – розповіла фермерка Христина Санто з села Велика Добронь, де традиційно редиску вирощують найбільше на Закарпатті.

Редиска в теплиці росте дев’ять тижнів, а збір врожаю може бути і три тижні.
«Аби врожай був плідним поливаємо ретек (угорською редиска) тричі на тиждень», – поділилася фермерка.

У господарки парник з редискою має 40 соток землі. Овоч, розповідає, не вибагливий. Йому навіть не заважає бур’ян. Під час збору редиску фасують у пучки. А далі її миють, складають в прозорі мішки і на ринок.

Після Великодня продавці прогнозують падіння цін. Бо на ринок вийде редиска ґрунтова.

Читайте також: На півдні дешевшають молоді овочі