Тепличну редиску в Ужгороді продають у 5-6 разів дорожче, ніж торік
Нині на Закарпатті триває пік урожаю тепличної редиски. Цей коренеплід продають по 13-15 грн за пучок, тоді як минулого року, через локдаун, був історичний мінімум цін – 2.5 грн за пучок.
Про це повідомляє 0312.
«Збуваємо гуртом редиску. У Мукачеві й Ужгороді. В один мішок складаємо двадцять – двадцять п’ять пучків митої редиски. Здаю по 9 гривень за пучок», – розповіла фермерка Христина Санто з села Велика Добронь, де традиційно редиску вирощують найбільше на Закарпатті.
Редиска в теплиці росте дев’ять тижнів, а збір врожаю може бути і три тижні.
«Аби врожай був плідним поливаємо ретек (угорською редиска) тричі на тиждень», – поділилася фермерка.
У господарки парник з редискою має 40 соток землі. Овоч, розповідає, не вибагливий. Йому навіть не заважає бур’ян. Під час збору редиску фасують у пучки. А далі її миють, складають в прозорі мішки і на ринок.
Після Великодня продавці прогнозують падіння цін. Бо на ринок вийде редиска ґрунтова.
Читайте також: На півдні дешевшають молоді овочі