Температура близько нуля припиняє «старіння» ягід лохини

Застосування температури від -1°C до +1°C при зберіганні і транспортуванні лохини знижує втрату ваги, вироблення етилену і затримує «старіння».
Про це йдеться у статті журналу «Садівництво по-українськи».
Низькі температури дають зниження швидкості розчинення пектину і геміцелюлози сприяє уповільненню швидкості розм’якшення, яка починається вже після збору врожаю, наголошують експерти науково-практичної платформи FreshKnowledge (Нідерланди).
Хоча лохина є клімактеричним фруктом (чутливим до присутності етилену в навколишньому середовищі), смакові якості ягоди після збору врожаю не поліпшуються. Саме тому лохину потрібно збирати на стадії, близькій до повної зрілості, що робить управління її якістю ще більш тонким питанням, вважають спеціалісти.
Крім того, варіації в сортах і умовах вирощування призводять до значних коливань якості між партіями лохини на кінцевих етапах ланцюга постачання, як для роздрібних продавців, так і для споживачів.
Читайте також: Охолодження лохини стає головним чинником її якості