Технічне яблуко вперше в історії конкурувало по ціні з фрешринком

Яблуко для переробки минулого сезону змагалося в одній категорії з яблуком економ-сегменту і навіть стандарт-сегменту, яке мало знаходити своє місце на полицях супермаркетів.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Володимир Гуржій, керівник компанії USPA Fruit.
«А зверху цінового так званого прайс-пойнту була конкуренція між яблуком в якісної категорії, преміум-категорії та експортної категорії. Таке ми у своїй практиці спостерігали вперше», – зазначає він.
Високі ціни на технічне яблуко стали результатом загального дефіциту яблук минулого сезону через погодні умови. В результаті велика кількість продукції українських виробників була спрямована на переробку. І ледь не вперше в історії технічне яблуко конкурувало з тим, яке було нормальній якості для фрешринку, зазначає Гуржій. Причому конкуренція йшла у всіх сегментах знизу до гори – від переробки до експорту.
Читайте також: Висока ціна на яблучний концентрат підтримає садівничу галузь