Овочі-Ягоди-Сад

Світові овочеві площі скорочуються швидше, ніж росте населення

Світові овочеві площі скорочуються швидше, ніж росте населення

Головний акцент, який треба їй робити у тепличному бізнесі, – це технології, які нівелюють зміни клімату, погодні умови, високі енерговитрати та збільшують якість продукції.

Таку думку у своєму виступі на Всеукраїнському форумі «Інтенсивне овочівництво: заробити на теплиці» висловив Євген Кузін, аналітик плодоовочевого ринку в проекті EastFruit, міжнародний консультант ФАО.

«Якість продукції у поточних економічних умовах у світі й в Україні – це головна передумова фінансового успіху, – наголосив він. – Бо у періоди перевиробництва ви зможете продавати дорожче, ніж інші, а у періоди дефіциту – ще дорожче, ніж найбільші ціни на ринку».

Хоча, на думку Кузіна, на даний момент основні тренди для України на внутрішньому і зовнішньому ринку не досить позитивні, проте в цілому у світі для тепличного овочівництва все складається дуже добре. Адже світове населення продовжує швидко зростати, в той же час площа під сільськогосподарською діяльністю скорочуються швидше.

Читайте також: Компанія з Миколаївщини експортуватиме третину овочів