Світове споживання яблук та груш зменшується
Загальносвітове перевиробництво яблук навіть у звичайні роки складає 20-30%.
Такою статистикою ділиться у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» міжнародний консультант з вирощування яблук і груш Петер ван Аркель (Нідердланди).
«Тому у більшість років садівникам можна заробити лише на якості», – робить він висновок.
За словами експерта, споживання яблук та груш у світі щорічно зменшується, а жителі Західної Європи споживають яблук менше, ніж Східної.
«Тому ви не зможете вижити, продукуючи погану якість, – пояснює ван Аркель. – Коли ви йдете ввечері в улюблений бар, ви ж не хочете пити там погане пиво чи горілку, чому ж ви очікуєте, що люди будуть купувати погані яблука?»
Раніше ми повідомляли, що підвищити ефективність виробництва яблук можна за рахунок використання жінок у якості «чекерів», які перевіряють якість і кількість збору врожаю, а також змінивши методики збору врожаю, наприклад, шляхом введення контролю під час збору.
Читайте також: Після вступу до ЄС ціна на яблуко не зросте, – консультант