Суничний тунель «убив вісьмох зайців» прикарпатському фермеру
Урожайність суниці у фермерському господарстві «Беррі Прикарпаття» (Івано-Франківська область) збільшилася на 15-20% після того, як воно почало вирощувати її у тунельних теплицях. Також з’явилася можливість продавати продукцію раніше, значно покращити якість та укласти постійні контракти на постачання в ресторани.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів власник «Беррі Прикарпаття» Богдан Лутчин.
«Тунелі – наше основне наше надбання і основне капіталовкладення нашої компанії, – сказав він. – Ми проаналізували що у західному регіоні, де у дощах і червень, і липень, а всі хвороби йдуть або зверху, або від землі, для суниці сортів нейтрального дня краще за все будуть теплиці. І дійсно, купивши їх, ми убили не двох, а напевно відразу вісьмох зайців».
Навесні господарство отримує гарантовано якісний урожай, не зважаючи на приморозки та може продавати суницю за ціною вище ринкової, тому що вона більш якісна за звичайну, пояснює Лутчин, який постачає суницю не тільки у торговельні мережі, а й у ресторани.
«До речі, якщо ти виходиш на рівень ексклюзивних поставок, то закритий грунт грає дуже велику роль. Бо ми поставляємо високоякісну продукцію до споживача незалежно від погодних умов. Тобто ти не скажеш власнику ресторану, у якого твоя полуниця уже в меню, що у тебе на полі вже тиждень дощ падає, і полуниці не буде», – каже фермер.
Читайте також: Після того, як викинув 10 тонн ягід, фермер почав вирощувати їх в тунелях