Стартувало сезонне зростання цін на овочі
В Україні наприкінці жовтня почалося традиційне осіннє подорожчання овочів. Здорожчання пов’язане не з дефіцитом, а з початком періоду зберігання врожаю, коли виробники закладають у ціну додаткові витрати.
Про це повідомляє Новини.LIVE з посиланням на керівника аналітичного напряму мережі «АНТС» Іллю Несходовського.
За словами експерта, сезонне підвищення цін є щорічним явищем і триває до початку зими.
«Коли сезон закінчується, потрібно реалізовувати продукти у великих об’ємах, щоб не витрачатися на їх зберігання. Відповідно, залишаються ті овочі, які мають довгострокове зберігання», – пояснив Несходовський.
Аналітик прогнозує, що до кінця осені вартість картоплі та капусти може зрости приблизно на 10%, попри високий урожай цих культур у 2025 році.
«Це ж стосується й огірків з помідорами. Ціни, що встановилися на ці овочі в жовтні, залишаться приблизно ж такими й до кінця місяця», – додав він.
Читайте також: Перебої з електроенергією зроблять українські тепличні овочі «золотими» взимку