Стало відомо, скільки коштують продукти на борщ у Польщі
Для приготування 4 літрів борщу за традиційним рецептом, на продукти у супермаркетах Польщі треба витрати 280 грн.
Про це повідомляє «Район.Закордон».
Видання зазначає, що для приготування 4 літрів класичного борщу потрібні такі інгредієнти:
- яловичина – 400-500 грамів,
- буряк – 400 грамів,
- капуста – 300 грамів,
- картопля – 500 грамів,
- морква – 300 грамів,
- ріпчаста цибуля – 150 грамів,
- томатна паста – 2 столові ложки,
- часник і зелень на смак,
- лавровий лист — 1-2 шт,
- соняшникова олія — 2-3 столові ложки.
У польському супермаркеті картопля (1 кг) коштує 2,69 злотих, за моркву просять 4, 50 злотих за кг, капуста коштує – 6, 99 злотих за кг, цибуля – у межах 5.49 – 6.99 злотих за кг.
За 400 г буряка потрібно буде заплатити 4 злотих, за олію 5.49 – 6.99 злотих, часник – 6.99 злотих, томатна паста 5 злотих, лавровий лист – 2 злотих.
Найдорожчий інгредієнт у цій страві – яловичина. За 500 грамів м’яса треба буде заплатити 3,44 злотих.
«Робимо калькуляцію на приготування і бачимо, що для того аби приготувати 4 літри традиційного українського борщу, потрібно витратити трохи більше ніж 32 злотих. Це більш як 280 гривень», – підсумовує видання.
Нагадаємо, ми писали, що станом на 1 листопада вартість продуктів, необхідних для приготування 4-5-л борщу в супермаркетах Донеччини склала 168,84 грн. Щоправда, м’ясо в українському моніторингу – свинина.