Стало відомо найпопулярніші позиції експорту плодоовочевої продукції
У І півріччі 2019 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року майже на 75% зросли обсяги зарубіжних поставок волоських горіхів – з 19 тис. т до 33 тис. т, а також яблук і груш – з 24 тис. т до 42 тис. т. Майже на третину виросли обсяги експорту заморожених фруктів – з 14 тис. т до 18 тис. т.
Про це повідомляє Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки».
Загалом за перше півріччя 2019 року Україна експортувала плодово-ягідної продукції на суму 116 млн дол. США. Це на 16% перевищує минулорічний показник за відповідний період.
Головні ринки збуту для українських виробників – Туреччина ($18 млн), Франція ($11 млн), Польща ($10 млн), Білорусь ($9 млн), Ірак ($7 млн), Італія ($5 млн), Греція ($ 5 млн) та Німеччина ($4 млн).
Додати коментар