Спеціалісти фруктової компанії поділяться досвідом вирощування перців та баклажанів
Садівниче господарство «Аграна Фрут Лука», яке багато років спеціалізується на фруктах, минулого сезону почало вирощувати овочі. Одним з автором нового проекту є талановитий новаторський агроном господарства Марія Кисляченко. На Міжнародному практичному форумі «Інтенсивне овочівництво: відкритий та закритий грунт» 22 листопада у Львові вона розповість про цей досвід, який видався доволі вдалим.
Про це повідомляють організатори заходу.
Зауважується, що садівник сьогодні – багато в чому технологічна людина, тому що вирощує продукт, над яким треба дуже скрупульозно працювати, тому садівники легше заходять в овочі. Однак над вирощуванням овочів, як і над збутом, теж треба багато працювати. Збут садівника і збут овочівника також схожі: і там, і там не обійтись без сховищ, і там, і там є торгові мережі, з якими не завжди складаються добрі відносини.
«Аграна Фрут Лука» використала свій високий потенціал з вирощування фруктів для започаткування овочевого напрямку. Їм з першого сезону вдалося зробити ланцюг виробництва солодких перців та баклажанів зі створення розсади у теплиці до вирощування готового продукту на відкритому грнуті.
Організатори форуму – журнал «Садівництво по-українськи» та сайт AgroTimes запрошують всіх аграріїв, які зацікавлені у диверсифікації або вдосконаленні існуючих овочевих виробництв послухати доповідь молодого агронома з 7-річним стажем у компанії «Аграна Фрут Лука» Марії Кисляченко.
Ознайомитися з програмою форуму та зареєструватися для участі можна на спеціальному сайті заходу: «Інтенсивне овочівництво: відкритий і закритий грунт».