Спеціаліст порадив мати цибулеві сховища з різними типами зберігання
Великим господарствам, які спеціалізуються на виробництві та збуті цибулі, реалізують її, як правило, протягом всього сезону, раціонально мати сховища з різними типами зберігання, і, відповідно, різним періодом реалізації і витрат, – порадив представник із розвитку овочевих культур компанії «Байєр» – кандидат біологічних наук Віктор Васін.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«За такої кількості високоякісних сховищ, якими наразі забезпечена Україна, ми маємо розглядати зберігання не як бізнес, а як продовження реалізації з поля», – зауважив Віктор Васін.
На його думку, порівняння ефективності різних видів зберігання — у контейнерах, мішках, насипом чи шаром на стелажах — не зовсім коректне, оскільки кожен із цих способів має слабкі й сильні сторони, витрати та особливості.
«Великі господарства, які спеціалізуються на виробництві та збуті цибулі, реалізують її, як правило, протягом всього сезону, тому в таких господарствах раціонально мати сховища з різними типами зберігання, і, відповідно, різним періодом реалізації і витрат», – підсумував спеціаліст.
Читайте також: Обладнання для зберігання цибулі підбирають під сортотипи