Соки прямого віджиму складають лише 2% на місцевому ринку
На ринку соків продукція крафтового виробництва складає 2%.
Такою статистикою у журналі «Садівництво по-українськи» поділився Василь Майданський, керівник ФГ «Пріма», що в селі Недобоївці Чернівецької області.
На його думку, це дуже мало. Тому виробники соків прямого віджиму один одному – не конкуренти, а просто колеги, яким однаково складно конкурувати з великими виробниками.
Важливою причиною слабкого розвитку цього сегменту учасник ринку називає малу купівельну спроможність українців та ріст споживання мінеральної води.
Упаковка 3 л яблучного соку прямого віджиму, який виготовляє «Пріма» коштує 115-120 грн. Це на 10-20% дорожче за сік, відновлений з концентрату.
Читайте також: На дегустацію нових смаків компанія витрачає 10 тонн соку