Сезон суниці тривав 7 місяців
Завдяки плівковим тунелям у ФГ «Беррі Прикарпаття» сезон суниці садової тривав з кінця квітня до 22 листопада, загалом 7 місяців.
Про це повідомляє журнал «Ягідник».
«Думаю, могли б і довше збирати, але через короткий світловий день, ягода вже не встигала червоніти, а наші споживачі звикли до високоякісного товару, – розповів засновник господарства Богдан Лутчин. – Тому ми вже все обрізали і залишити відпочивати до весни, щоб наступного року отримати більший врожай».
Оскільки ягоди у ФГ «Беррі Прикарпаття» вирощують у спеціальних тунелях іспанського типу, які на сніг не розраховані, тому готуючись до зими, на них вже підняли плівку, щоб під час снігопадів не пошкодилися конструкції.
У господарстві вже не перший рік вирощують суницю садову ремонтантного сорту італійської селекції. Тут добре знають, які необхідні умови для того, щоб зібрати максимально якісний врожай. Щоправда для культури, яка полюбляє температурні режими +14-+24 градуси, цей рік видався доволі стресовим через екстремально спекотні дні і це, звісно ж, вплинуло на потенціал ягоди.
Фермер переконаний, що у сучасних умовах встановлення теплиць – це оптимальний вибір для вирощування ягід, який дозволяє мати гарантований прибутковий бізнес і отримувати якісний урожай.
Читайте також: Тепличники з Харківщини почали вирощувати лохину в теплицях Прикарпаття