Салат «Олів’є» за рік подорожчав на 25-30%
В Україні за рік індекс вартості найпопулярнішого салату «Олів’є», який готують на Новий рік, у 2025-му, зріс на 25-30%.
Про це повідомляє «РБК-Україна».
Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максим Гопка зазначив, що з огляду на загальне зростання цін цьогоріч подорожчав і традиційний святковий салат «Олів’є».
За його словами, зі складників страви суттєво подорожчали:
- картопля – майже у 2 рази;
- яйця – на 25%;
- морква – у 2,5 раза.
«Ріст вартості перелічених продуктів був спричинений збільшенням виробничих витрат та неврожайністю сільськогосподарських культур через посуху», – пояснив аналітик.
Читайте також: Різдвяний стіл-2024 обійдеться українцям у 1365 гривень