Овочі-Ягоди-Сад

Садівник назвав області з найсмачнішими яблуками та грушами

На думку відомого садівника Миколи Олійника з села Шевченкове на Черкащині, смак одного й того самого помологічного сорту, вирощеного у двох різних регіонах – різний. 

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».

«Якщо Голден на Вінниччині добре себе показує, то на Черкащині — гірше. Тим більше в Сумській або Чернігівській областях, – поділився Микола Олійник. – А, наприклад, японські сорти Фуджі, які спочатку масово почали вирощувати, тепер також масово викорчовують, бо не йдуть вони в наших кліматичних умовах. Можливо, якісь секрети є, але японці зазвичай їх не розкривають».

Садівник також зазначив, що схожа ситуація й зі смаком груш. 

«Якщо хвалять черкаську грушу Ноябрьскую, означає, що вони не куштували таку грушу в Хотинському районі Чернівецької області, де вона, як масло, – зазначив він. – Один голландець викупив цей сорт у Кишинівського інституту, і тепер у Європі він називається Ксенія й уважається найкращим на континенті. Але ж та сама історія: під Краковом вона добра, але не така, як під Любліном. І найкращою вона лишиться у Чернівецькій області та на молдавських територіях, бо зроблена була під цей регіон».

Читайте також: Сорт, смак і регіон