Овочі-Ягоди-Сад

Про температуру овочів з супермаркетами слід домовлятись заздалегідь, – фермерка

Про температуру овочів з супермаркетами слід домовлятись заздалегідь, – фермерка

Сертифікат якості на свіжі овочі, які виробник планує продавати у мережах супермаркетів, слід отримати мінімум за тиждень до поставки. Для запобігання маніпуляціям, заздалегідь домовитися про температуру овочів.

Про це у статті «Садівництво по-українськи» розповідає Юлія Ворощук, керівниця ТОВ «Органік Експерт» та засновниця торговельної марки “Осьо. Органічні овочі з поля”.

Оформити сертифікат сьогодні можливо майже у будь-якому райцентрі, додає вона. «Без нього ні «Метро», ні «Сільпо», ні «Новус» не приймуть вашу продукцію», – попереджає Ворощук.

Також вона радить завчасно подбати про пакування: коробки, пакети, наліпки і таке інше, потурбуватись про температурний режим логістики: продукт має бути охолодженим до певного температурного стану, адже розподільчий центр такими речами раз по раз маніпулює.

«Якщо ви привезете теплий огірок, РЦ може відмовити у його прийомі, – сказала експертка. – Це мінус бонус, мінус витрати на логістику, і проблема – куди подіти той огірок. Тому треба домовлятись заздалегідь із закупівельником. Якого температурного режиму має бути продукція, завжди зазначається у договорі та специфікації».

Читайте також: Про огірки та малину з супермаркетами треба домовлятись взимку, – фермерка