Овочі-Ягоди-Сад

Правильна підготовка насіння буряків покращує його схожість

Правильна підготовка насіння буряків покращує його схожість

Перед сівбою столових буряків насіння потрібно відкалібрувати, відбираючи більше за розміром.

Після цього насіння витримують намоченим у воді температурою 20-22 °С упродовж 1,5-2 діб (змінюючи воду кожні 6-8 годин) або в розчині біопрепаратів-стимуляторів відповідно до інструкції виробника препарату.

Пророщування, барботування (гідротермічне аерування), дражування, знезараження – це необов’язкові, але бажані етапи підготовки насіння.

Також рекомендують насіння намочувати в слабкому розчині солі, щоб перевірити його виповненість, або в розчині марганцю з метою знезараження.

Наступним етапом є промивання посівного матеріалу під проточною водою і просушування до стану сипучості.

Насіння можна висівати сухим, але підготовка значно покращить його схожість, забезпечить перші сходи на 4-5 добу після посіву та позитивно вплине на біометричні параметри розсади.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!