«Потворні» овочі перетворюють на капсули швидкого приготування
Ізраїльський стартап ANINA Culinary Art, Ltd. виробляє капсули швидкого приготування з «потворних» фруктів та овочів, такі як помідори, картопля та цукіні а також зернових та бобових, повідомляє VegNews.
Капсули, що містять зернові та бобові вкриті шаром тонко нарізаних овочів. Для приготування таких капсул потрібна лише чашка води та 8 хвилин у мікрохвильовій печі або на плиті.
«ANINA справляє реальний вплив на харчову промисловість, зменшуючи кількість харчових відходів і перетворюючи їх на інноваційні продукти рослинного походження із захоплюючим виглядом і відчуттям», — сказав. «Результат — збалансована, смачна їжа з усіма поживними речовинами, які вам потрібні».
За словами Аната Натана, співзасновника і генерального директора стартапу, підприємство відреагувало на зростаючий попит на використання непотрібних овочів і перетворює їх на щось художнє, що приваблює око.
Запатентована технологія полягає як у процесі ламінування, так і в композиції страви. Овочі, які ANINA використовує для створення верхнього шару капусул, були вибракувані через розмір, форму або плями, що не мають нічого спільного з якістю продукції, а радше з естетикою.
Читайте також: Фермерські магазини викидають до 80% менше плодів, ніж супермаркети