Постачальники ресторанів можуть втратити бізнес під час карантину вихідного дня, – експертка
На думку керівниці департаменту Аналітика гуртового ринку «Шувар» Тетяни Гетьман, закриття ресторанів боляче вдарить на постачальників риби, морепродуктів, зелені та іншої продукції.
Про це повідомляє AgroPortal.
Зокрема, МОЗ пропонує ввести жорсткі правила на суботу на неділю, дозволивши роботу лише продуктовим магазинам, аптекам, транспорту та автозаправкам.
«Сподіваємося, що гуртові ринки працюватимуть працюватимуть, як і інші відкриті ринки. Звичайно, при дотримання певних вимог роботи в умовах пандемії», – сказала Тетяна Гетьман.
Додала, що у цій ситуації дрібний бізнес хоче бачити чіткі та зрозумілі кроки. Це допоможе підвищити його адаптивність до роботи в нових умовах.
«Коли навесні закрили ресторани, це вкрай негативно відобразилося на фермерах, які вирощують салати, адже вони орієнтувалися переважно на HoReCa», – пояснила вона.
Зараз, зазначила аналітик, ті оператори, що на 70% заточені на поставки до ресторанів, ризикують повністю втратити свій бізнес.
«Система поставок для HoReCa напрацьовувалася протягом кількох років. Це досить делікатна справа, тому що ресторан замовляє стабільно широкий асортимент дорогої та якісної продукції, але відносно в невеликих обсягах. Сьогодні ресторани з продавцями на ринках не мають впевненості у тому, що вони будуть співпрацювати завтра, або за тиждень», – звернула увагу Гетьман.
Читайте також: Одеські фермери у жовтні висадили салати