Половина земель Заходу України придатна для овочівництва

Понад 50% рівнинних земель Західного регіону України активно використовуються або придатні для вирощування овочів. Зокрема, картоплі, капусти, столових буряків, томатів, огірків і цибулі.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» пише Ігор Дидів, доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування.
Рівнинна частина займає близько 60-70% загальної площі регіону, що приблизно дорівнює 120-140 тис. км2.
За словами науковця, у Закарпатській області для овочівництва є придатними 7% рівнинних територій, у Івано-Франківській – 11,6%, Чернівецькій – 14%, у Львівській – 14%, у Тернопільській – 16,3%, у Рівненській – 17,4%, у Волинській – 19,8%.
У структурі посівних площ Львівської області під овочами борщового набору частки культур наступні:
• Капуста: (15,0 тис. га)
• Морква: (4,6 тис. га)
• Цибуля: (4,4 тис. га)
• Буряк столовий: (4,3 тис. га)
Читайте також: Капуста лідирує: як змінюється овочівництво на Львівщині