Овочі-Ягоди-Сад

Площі персикових садів обмежуються робочою силою

Площі персикових садів обмежуються робочою силою

Розширення персикових садів обмежуються збутом продукції та наявністю вільних робочих рук.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів садівник Любомир Стельмащук. 

Він зазначив, що господарство «Еко-Ягода» поблизу міста Мостиська на Львівщині  збирає персик у стадії технічної зрілості. Тара за бажанням покупця може бути як пластмасовою, так і паперовою. 

«Багато хто, починаючи персиковий бізнес, уважає, що завжди буде діяти алгоритм: посадив сад — зібрав урожай — продав. На практиці виходить, що вдається посадити та зібрати — добре, а продати — проблема, – підкреслив садівник. – Ми дотримуємось тої концепції, що саджати персикові плантації треба дуже поступово. Наприклад, ми маємо вже плодоносного саду 10 га, цього року почнуть ще 5 га родити. На наступний рік — ще 5 га та плюс 5 га будемо досаджувати. Тобто нові сади ми плануємо довести до 30–35 га. Чому хочем на цьому зупинитись? Є багато проблем, які з кожним роком будуть ставати ще більшими. Це, по-перше, людський чинник. Обрізування та збирання персика дуже трудомісткі».

Читайте також: Садівник порадив, як виростити великі персики