Овочі-Ягоди-Сад

Післядія гною добре впливає на урожайність столових буряків

Післядія гною добре впливає на урожайність столових буряків

Високі врожаї столових буряків одержують на окультурених торфових ґрунтах, проте смакові якості й лежкість коренеплодів при цьому погіршуються.

Столові буряки використовують порівняно багато поживних речовин із ґрунту, особливо азоту та калію. На утворення 10 тонн урожаю коренеплодів вони споживають 27 кг азоту, 15 кг фосфору і 43 кг калію.

На чорноземах звичайних та південних столові буряки реагують передусім на фосфорні добрива. Часто вміст фосфору на цих ґрунтах мінімальний.

На чорноземах оптимальною дозою мінеральних добрив є внесення восени перед оранкою врозкид N90Р60К120 або навесні N30 на 1 га під передпосівний обробіток ґрунту. За локального внесення основного добрива рекомендується застосовувати його в дозі N45P30K60.

Столові буряки позитивно реагують на внесення мікроелементів, зокрема марганцю й бору, на торфових ґрунтах – міді.

На урожайність столових буряків позитивно впливає післядія гною, тому їх доцільно розміщувати другою культурою після внесення органічних добрив.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!