Під Одесою вирощують виноград за італійською технологією
Столовий виноград за італійською системою для постачання в супермаркети може бути успішно вирощений в Одеській області. До такого вердикту дійшли агрономи італійської компанії Vivai Cooperativi Rauscedo, які консультують виробника винограду в Одеській області Дмитра Остапенка.
Про це йдеться у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
Господарство Остапенка «Грін Технолоджі» заклало 8 га виноградника за італійською технологією та 8 га персикового саду – за іспанською.
Перед цим підприємець звернувся до Одеського державного аграрного університету, розповідає він.
«Там мені сказали приблизно таке: «У нас немає досвіду створення проектів, подібних до вашого, та й взагалі фахівців для них в Україні немає», – розповів Остапенко. – Тому ми попросили включити до нашого контракту з італійськими постачальниками обов’язкову умову – щоб у нас був консультант, який би вів нас із самого початку».
Пізніше українці переконалися, італієць чудово володіє ситуацією в Україні, добре знає особливості тутешнього клімату. Під його керівництвом господарство зробило аналіз ґрунту та води, а також температури за останні 20 років, і, виходячи з цього італійці винесли вердикт, що не бачать жодних перешкод до роботи італійської системи під Одесою.
Читайте також: В Україні намітився дефіцит столового винограду