Під Одесою планують зібрати врожай винограду, як в Італії
На думку Дмитра Остапенка, засновника виробничої компанії «Грін Технолоджі», яка вирощує столовий виноград за італійською технологією, в Україні можливо отримати врожай не гірший, ніж на Піренейському півострові.
Про це він написав у своїй колонці на AgroTimes.
Завдяки партнерству з італійськими виноградарями, використанню ретельно підібраних сортів та підщеп, під Одесою можна отримати гідний врожай, на рівні італійського, але дещо пізніше.
«Італійський підхід мені здався найефективнішим і найзручнішим для нас, – наголосив Дмитро Остапенко. – У них практично на всіх сортах виходить щонайменше 50 т/га. Такого, на жаль, поки що ніхто не може добитися. За вологістю повітря одеський регіон майже співпадає з півднем Італії. Так, звичайно, температури у них значно вищі, але за правильного підбору сортів та якісного догляду ми отримуємо врожай лише трохи пізніше, але він нічим не гірше, ніж в Італії».
Він запевнив, що загроза морозної зими під Одесою нівелюватиметься підбором у італійців саме тих сортів та підщеп, які витримують температуру до мінус 18.
Читайте також: Світове виробництво столового винограду продовжить зростати