Овочі - Ягоди - Сад

Під час зберігання цибуля втрачає товарні якості через чорну плісняву

Поділитись:
Під час зберігання цибуля втрачає товарні якості через чорну плісняву

Цибуля, яка закладається на тривале зберігання, часто уражується чорною пліснявою, через що швидко втрачає свої товарні якості.

Збудником хвороби є гриб Aspergillus niger Tiegh, який окрім цибулі також може уражувати часник.

Розвитку чорної плісняви на цибулі у сховищах сприяє недостатня вентиляція та високі температури.

За сильного ураження цибулини розм’якшуються, між лусками утворюється чорна порошиста маса, яка являє собою сполучення дрібних кулеподібних спор збудника.

Під час зберігання чорною пліснявою першочергово уражуються недостатньо визрілі, погано просушені цибулини.

За сприятливих для хвороби умов інфекція здатна поширюватися як прямим контактом, так і спорами.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями