Перед збиранням броколі обробляють від бактеріальних та грибних хвороб
Фермер Гжегож Олейнічак на своїй фермі у Мазовецькому воєводстві в Центрі Польщі вирощує броколі на 30 га. Цю капусту збирають від червня до жовтня, а продають – до грудня. Щоб овоч добре зберігався, його обробляють препаратами на основі азоксистробіну й дифеноконазолу та перекису водню.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Для головок броколі, особливо тих, що призначені для тривалого зберігання, важливим є захист від хвороб, – пише видання. – Переважно це хвороби бактеріальні. Для цього за три тижні до збирання врожаю рослини обробляють препаратом на основі азоксистробіну й дифеноконазолу. Крім того, перед збиранням броколі на зберігання рослини обприскують препаратом Huwa San з дезінфікуючим ефектом (його активний компонент — перекис водню)».
Сезон збирання триває від середини червня до жовтня або навіть до початку листопада, залежно від погодних умов. Зі сховища броколі продають покупцям до середини грудня.
Броколі збирають у контейнери, які встановлюють на палети, і транспортують до холодильника якомога швидше: це гарантує довше збереження свіжості й гарного товарного вигляду головок під час продажу.
Читайте також: Польський фермер поділився досвідом боротьби з капустяною мухою