Перед експортом органічну малину досліджують в європейській лабораторії
ФГ «Прогрес Бері», що в Краснокутському районі на Харківщині, перед відправленням на експорт кожну партію органічної малини перевіряє в європейській лабораторії Evrofins Laboratory.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Сьогодні площа малинових насаджень на полях ФГ «Прогрес Бері» становить 13,5 га, ще 2 га відведено під суниці садові й по кілька гектарів –– під смородину й аґрус. У 2021 році середня врожайність малини у ФГ «Прогрес Бері» становила 7,5 т/га.
Ягоди заморожують у власному морозильному цеху, який ввели в експлуатацію в липні 2021 року: урожай малини заморозили, частину реалізували на внутрішньому ринку, а частину відправили за кордон до Польщі та Австрії.
«Перш ніж піти на експорт, кожна партія призначеної для зовнішнього ринку краснокутської малини заморожується і її зразки досліджуються в європейській лабораторії Evrofins Laboratory, – йдеться у статті. – Тільки після ретельної перевірки на відповідність європейським стандартам за багатьма показниками і після отримання сертифіката, що засвідчує належний рівень якості, ягоди можна відправляти замовникам у ЄС».
Зі слів власника підприємства Олега Кудлая, у країнах Євросоюзу доволі високий попит на українську літню малину. До того ж ціна на неї вища, ніж в Україні. Проте не можна забувати, що й вимоги до продукції, яка експортується, теж високі, причому чітко визначені щодо сортування, калібрування, пакування тощо.
Читайте також: Сушені органічні ягоди з Дніпропетровщини продавали в ЄС та США