Овочі-Ягоди-Сад

Пасинкування забезпечує оптимальне плодоношення гарбузів

Пасинкування забезпечує оптимальне плодоношення гарбузів

У вирощуванні гарбузів найголовніше – забезпечити оптимальне плодоношення.

Це один із найважливіших агрозаходів, який сприяє формуванню великих плодів у теплолюбних культур і своєчасному їх достиганню.

Пасинкування та прищипування проводять тоді, коли на рослині зав’яжеться 5-7 плодів, щоб можна було вибрати найкращі.

На одній рослині залишають 4-5 (за бажанням менше або більше) плодів.

Після того, як визначили, які гарбузи залишати, прищипують верхівку пагона (батога), на якому розвиваються плоди, над четвертим листком вище за плід.

Потім видаляють (пасинкують) усі бічні батоги, що розвиваються в пазухах листків, розміщені після плоду.

У пазусі листка залишають невеликий (до 1-1,5 см) пеньок, який не дає розвиватися іншим пазушним брунькам.

Якщо в період вегетації продовжують з’являтися батоги, їх весь час видаляють. Ця операція сприяє збільшенню розмірів плоду та його повному достиганню до збирання.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!