Овочі-Ягоди-Сад

Овочівництво Заходу і Центру низькопродуктивне

Овочівництво Заходу і Центру низькопродуктивне

Якщо на Півдні України картопля та овочі стабільно давали 40-60 т/га, то у Центрі досі вважається достатніми 20 т/га. З такою продуктивністю овочівництво не буде конкурентоспроможними на внутрішньому ринку.

Таку думку у матеріалі журналу «Плантатор» озвучив Володимир Воєводін, менеджер з управління кампаніями ТОВ «БАСФ Т.О.В.».

«Через потужний імпорт виробники можуть опинитись у програші, – пояснив він. – Овочева галузь зараз на підйомі, адже треба насичувати ринок, але одночасно виробникам, серед яких з’явилося на хвилі цього буму досить багато новачків та в умовах змін клімату, не вистачає досвіду та знання технологій, з одного боку, і фінансів – з іншого».

У поточному сезоні ціна на картоплю була більш-менш сприятливою, додає Воєводін, і фермери можуть вчасно закупити необхідні препарати. З іншого боку, кожен рік сьогодні складніший за попередній і у цих умовах головне – дотримуватись технологій. На думку експерта, через релокацію виробництва овочів з Півдня на Захід і у Центр агрономи і власники не завжди це роблять. 

Читайте також: Витрати на насіння при вирощуванні картоплі складають 50%