Органічні капусту й огірки підживлюють напівперепрілим гноєм і компостами
Під час органічного виробництва овочів органічні добрива вносять насамперед за вирощування капусти й огірків. Для них використовують напівперепрілий гній, компости.
Для капусти кольорової, цибулі, томатів, перцю солодкого, баклажанів, кабачків, патисонів, зелених овочів – перегній, вермікомпост у дозах 10-20 тонн/га, пташиний послід – 1-2 тонн/га.
Для забезпечення бездефіцитного балансу гумусу під овочеві рослини вносять напівперепрілий гній у дозах від 15 до 25 тонн/га сівозмінної площі.
Протягом сезону овочі підживлюють розчином вермікомпосту (200-300 г на 10 л води, по 2-4 л розчину на 1 кв. м).
Ефективно обприскувати рослини розчином вермікомпосту для позакореневого підживлення (20-30 г на 10 літрів води). При цьому виявляються його антисептичні властивості: зменшується ступінь ураження рослин вірусними і грибними хворобами.
Додати коментар