Овочі-Ягоди-Сад

Органічні червоні вина не такі червоні

Органічні червоні вина не такі червоні

Червоним винам, отриманим із застосування біодинамічного землеробства, властивий низький вміст спирту, фенольних сполук і таніну, їх колір теж має меншу інтенсивність.

Про це йдеться у статті журналу «Садівництво по-українськи».

Новітні публікації свідчать, що якісні показники ґрунту під органічними і біодинамічними виноградниками, вміст у листі винограду макро- й мікроелементів, якісний склад ягід і органолептичні показники вин мало різняться.

Найбільш повним було дослідження на сорті Рислінг, виконане Інститутом селекції винограду у м. Гейзенхайм (Німеччина). Науковці порівняли показники винограду, отриманого:

  • у традиційний спосіб;
  • на ділянках з органічною технологією (згідно з Regulation EU № 834/2007);
  • із виноградників, ведених за біодинамічною системою (згідно з Regulation EU № 889/2008).

На виявлені закономірності впливала не лише система ведення насаджень, а й умови конкретного сезону вегетації, використовувана підщепа тощо.

Читайте також: Відмова від сірки збільшує антиоксидантну дію вина